Sleepy Wally, kinder projector en muziekdoosk

wally walvis

Dit project is bedoeld voor kinderen, in dit project is heel veel onderzoek gedaan naar slaap, wat maakt kinderen slaperig,en hoe kunnen wij een probleem met slapen verbeteren voor de kinderen. Oranje licht maakt slaperig, en geluid stelt gerust bleek uit onderzoek, hieruit is ons project onstaan. Ik heb me dit project voornamelijk bezig gehouden met onderzoek en design van Wally. Denk hierbij aan het product, het logo, documentatie en onderbouwing (ik heb dit project met 2 mensen samen gewerkt, Minoesch en Rodney de boer)

logo wally

Het logo voor ons project heb ik gemaakt aan de hand van wat het moest kunnen, namelijk: projecteren, muziek afspelen, en het kind helpen slapen, ik wou dat als mensen naar het logo en de naam keken ze direct een idee hadden van wat het product kon en voor diende. Om de nacht uit te beelden heb ik de vorm van een maan gekozen, en blauwe nachtelijke kleuren gebruikt dat past bij de walvis, de maan is ook de projectie en de muzieknoten dienen voor het vertellen dat het geluid kan maken. Dit in het geheel moest een verhaal vertellen en na testen bleek dit gelukt.

foto

Na het product te hebben gemaakt van schuimrubber en anderen materialen hebben we het gefotografeerd om zo goed mogelijk ons product te kunnen laten. Dit is met vervolgens door mij bewerkt met photoshop tot het resultaat dat je boven ziet. We konden nu deze foto gebruiken om op een website of product poster te laten zien.

foto

Als eindresultaat hebben wij een product ontworpen van begin tot eind met een ondersteunend document, dat kinderen helpt inslaap te komen. Bij het testen bleek ook dat het vriendelijke design van wally erg gewaardeerd werd door het kind. Het maakte het kind uiterst blij.

Hier hele werk verslag PDF